Hosni Mubarak tillsammans med Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Nu kan den egyptiske presidenten vara på väg till sjukhus i Tyskland.
Hosni Mubarak tillsammans med Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Nu kan den egyptiske presidenten vara på väg till sjukhus i Tyskland. - Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix

Mubarak till tyskt sjukhus

Samtidigt som Egyptens diktator Hosni Mubarak försöker vinna tid rapporteras att han är på väg till ett sjukhus i Tyskland.


KAIRO/BERLIN. Folkmassorna på Tahrirtorget i Kairo har inte låtit sig imponeras av den egyptiske presidentens löften om att kraftigt höja offentliganställdas löner och en "oberoende" kommission som ska utreda förra veckans våld.

Och nu rapporterar tyska Der Spiegel att Hosni Mubarak inlett samtal med flera sjukhus i Tyskland om att resa dit för läkarvård.

För Mubarak skulle det kunna innebära att han får göra en värdig sorti från Egypten.

– Förbundsregeringen borde diskret signalera åt Mubarak att han kan komma till Tyskland om han vill, säger CDU-parlamentarikern Elmar Brok, enligt Spiegel.

EU-politikern ser pragmatiska skäl att låta presidenten på det sättet lämna Egypten med värdigheten i behåll.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kidnappad flicka befriad efter tio år

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.