- Foto: Giuseppe Aresu/AP/Scanpix

Flyktingkris i Italien efter Jasminrevolutionen

Lega Nord vill sätta in italienska styrkor i Tunisien.


Runt 5000 tunisier har på kort tid sökt asyl i Italien efter Jasminrevolutionen i Tunisien. De flesta har kommit i småbåtar över Medelhavet och läget i Italien är nu akut.

Regeringen i landet har därför utlyst humanitärt krisläge och många av de asylsökande har fått sova under bar himmel i hamnen.

Många av de små orter dit de asylsökande kommit saknar också resurser för att kunna sätta in humanitärt bistånd till de många tunisierna.

Främlingsfientliga partiet Lega Nords Roberto Maroni, som är inrikesminister i Italien, säger i en intervju att han vill sätta in italienska styrkor i Tunisien för att hindra flyktingar som är på väg till Italien, uppger Monsters and Critics

Han är också mycket kritisk till att EU inte hjälper till.

- Bryssel har lämnat Italien i sticket. Jag bad Bryssel om hjälp, och fick svaret att förfrågningar måste lämnas in två veckor i förväg. Jag är mållös inför denna byråkratiska inställning, säger Maroni till tevekanalen TG5.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.