Tisdag 20 Apr
Stockholm

Sjuksköterska attackerades av galen amputerad patient

Patienten saknade bägge benen och ena armen - men det hindrade inte honom från att slänga iväg en rejäl smocka mot sjuksköterskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

AUSTRALIEN. En manlig sjuksköterska på sjukhuset Royal Darwin i Australien har blivit allvarligt skadad efter att en patient attackerat honom.

Händelsen inträffade i slutet på januari, men det är först nu som australiska medier rapporterat om attacken.

Enligt uppgifter ska den manliga patienten, som saknar bägge benen och ena armen, ha löpt amok och upprepade gånger slagit sjuksköterskan med den enda armen han hade kvar och "flaxat med sina stumpar" mot honom.

Det krävdes två personer, en sjuksköterska och en säkerhetsvakt för att hålla tillbaka patienten, uppger NT News.

Sjuksköterskan, som är i 50-årsåldern, ådrog sig en allvarlig knäskada och erbjöds gratis terapihjälp efter vansinnesattacken. Han kommer inte att kunna återvända till arbetet på flera veckor.

Sjukhusets chef, Liz Stackhouse, har bekräftat att incidenten ägt rum men vägrar att svara på vidare frågor kring vad som egentligen hände:

– Vid de få tillfällen då en oacceptabel olycka inträffar öppnas en förundersökning och vi kommer att vidta åtgärder för att förhindra att något liknande sker igen, säger hon, enligt NT News.

Kommentera
Kopiera länk
Dela