1 av 2
2 av 2

Clownpolitiker sjabblade bort första omröstningen

Clownen som med en jordskredsseger tog plats i den brasilianska kongressen har förblivit sitt forna yrke trogen. Redan vid den första omröstningen lyckades han klanta till det.


RIO DE JANEIRO. Francisco Everardo Oliveira Silva - mer känd som clownen Tiririca - hade lovat att rösta med regeringen i den viktiga omröstningen i onsdags som skulle garantera Brasiliens arbetare en högre minimilön.

Men det gick åt skogen för clownen. När Tiririca skulle rösta ja tryckte han i stället på nejknappen - och råkade rösta för ett oppositionsförslag som vill ha en mycket högre minimilön än den regeringen föreslagit.

Oppositionspartiet PSDB:s ledare i kongressens andra kammare, Duarte Nogueira, säger att han är tacksam för det oväntade stödet. Trots att regeringen till slut ändå vann omröstningen.

– Jag gick bort och tackade honom - trots allt är han den ledamot som vunnit de flesta rösterna i hela Brasilien, säger han till nyhetsbyrån Agencia Estado.

Tiririca vann desillusionerade väljares stöd i valet i oktober med kampanjparollen "Det kan inte bli värre än så här" och ett löfte om att inte göra något annat i kongressen än att rapportera till väljarna vad politikerna ägnar sin tid åt.

Clownpolitikern Tiririca:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ras för bitcoin

Högre försvarsvilja med utländsk bakgrund

Viljan att strida och riskera livet för att försvara Sverige är högre bland invånare i utsatta områden med utländsk bakgrund än hos övriga svenskar. Det visar en ny undersökning från Järvaveckan.

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Anders Pihlblad och Maria Forsblom skulle leda tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4. Men mitt under sändningen tvingades den senare lämna studion.

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.