Fredag 16 Apr
Stockholm

Clownpolitiker sjabblade bort första omröstningen

1 av 2
2 av 2

Clownen som med en jordskredsseger tog plats i den brasilianska kongressen har förblivit sitt forna yrke trogen. Redan vid den första omröstningen lyckades han klanta till det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

RIO DE JANEIRO. Francisco Everardo Oliveira Silva - mer känd som clownen Tiririca - hade lovat att rösta med regeringen i den viktiga omröstningen i onsdags som skulle garantera Brasiliens arbetare en högre minimilön.

Men det gick åt skogen för clownen. När Tiririca skulle rösta ja tryckte han i stället på nejknappen - och råkade rösta för ett oppositionsförslag som vill ha en mycket högre minimilön än den regeringen föreslagit.

Oppositionspartiet PSDB:s ledare i kongressens andra kammare, Duarte Nogueira, säger att han är tacksam för det oväntade stödet. Trots att regeringen till slut ändå vann omröstningen.

– Jag gick bort och tackade honom - trots allt är han den ledamot som vunnit de flesta rösterna i hela Brasilien, säger han till nyhetsbyrån Agencia Estado.

Tiririca vann desillusionerade väljares stöd i valet i oktober med kampanjparollen "Det kan inte bli värre än så här" och ett löfte om att inte göra något annat i kongressen än att rapportera till väljarna vad politikerna ägnar sin tid åt.

Clownpolitikern Tiririca:

Kommentera
Kopiera länk
Dela