1 av 2
- Foto: Alastair Grant/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: Matt Dunham/AP/Scanpix

Nu kommer beskedet om Assange

Assanges advokater redo för nederlag.


LONDON. Wikileaksgrundaren Julian Assange har begärts utlämnad till Sverige eftersom han misstänks på sannolika skäl för bland annat våldtäkt och sexuellt ofredande.

På torsdagen kommer beskedet om Storbritannien väljer att lämna ut Assange till Sverige. Och mycket tyder på att det blir så. Assanges advokater uppger att de är redo att överklaga om det behövs.

- Åklagarsidan och försvaret har båda meddelat domaren att de kommer att överklaga om de förlorar, så vi jobbar redan utifrån det, säger Assanges brittiske advokat Mark Stephens till The Independent.

Tidningen skriver också att en expert på utlämningsärenden säger att det är "högst sannolikt" att domaren fattar beslutet att Assange ska utlämnas till Sverige.

Överklagar Assange väntas stora summor på nytt grävas ur Wikileaks redan begränsade kassakista. Möjligen är det därför sajten börjat sälja t-shirt, kaffekoppar, luvtröjor och klistermärken.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.