Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dj Khaddafi gör succé

- 28/02/2011, 09:48 -
1 av 3

DJ Alooshe

2 av 3

DJ Alooshe

3 av 3

Libyens diktator, Muammar Khaddafi, må vara trängd i ett hörn och hatad av sitt folk. Men han gör åtminstone succé som musikvideostjärna på nätet. SE VIDEO!

INTERNET. Världssamfundet kräver numera enhälligt hans avgång - liksom diktatorns eget folk. Men som dj gör Muammar Khaddafi succé på Youtube.

En remix av hans 75 minuter långa tevetal från i tisdags - spetsat med bisarra utspel - kompat av dansmusik och bilder av två vibrerande tjejer har blivit en viral sensation och hittills haft kring en halv miljon visningar på Youtube.

Musikvideon, som heter Zenga Zenga och mixar Khaddaficitat med klubbbeats, är skapad av den israeliske musikern dj Noy Alooshe, men har framför allt nått stor popularitet i arabvärlden.

– Kan jag få den på dvd så att jag kan spela den på bröllopet? skriver en kommentator på arabiska.

Dj Alooshe, 31, säger att han inspirerats av Khaddafis bisarra tal där diktatorn gestikulerar vilt och slår på sitt podium.

– Det tedde sig visuellt sett mycket komiskt. Redan innan jag gjorde videon var det väldigt roligt, som en parodi, säger han till AFP.

Och Noy Alooshe är särskilt glad över att hans verk hittat en arabisk publik.

– En kille sa till och med att de ska dansa till den här remixen på Tripolis gator när Khaddafi faller. Det vore verkligen något.