Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinnlig polischef ska ha flytt knarkkriget till USA

- 04/03/2011, 21:15 -
1 av 4

The Times

2 av 4

The Times

3 av 4

The Times

Marison Valles uppges nu ha flytt till USA där hon ska söka asyl. Uppgifterna förnekas dock av en av hennes kollegor.
4 av 4

Marison Valles uppges nu ha flytt till USA där hon ska söka asyl. Uppgifterna förnekas dock av en av hennes kollegor.

Raymundo Ruiz/AP/SCANPIX

Marisol Valles tog jobbet ingen annan vågade - hon skulle leda polisens arbete med knarkkartellerna. Nu uppger flera källor att hon flytt landet och söker asyl i USA.

Marisol Valles, 20, har flytt knarkkriget i Mexiko och ska enligt en källa ha ”åkt till USA tillsammans med två släktingar och ska söka asyl”. Anledningen ska vara att Valles hotats till livet av kriminella, som i stället vill att hon ska arbeta för dem.

Uppgifterna förnekas dock av Valles kollega, Andres Morales, som säger att den rekordunga polischefen bara tagit några dagars ledighet.

– Just nu är det bara rykten, säger han till den amerikanska tidningen El Paso Times

Marisol Valles utsågs snabbt till en av Mexikos modigaste kvinnor när hon som ensam sökande tackade ja till jobbet som polischef i norra landet, där knarkkriget skördat tusentals liv de senaste åren.

Borgmästarens kansli konstaterade att "hon var den enda person som tackade ja till jobbet". Vid utnämningen var Marisol Valles fast besluten om att lyckas med sitt - till synes - omöjliga uppdrag.

– Vi ska byta ut den här rädslan mot säkerhet, sa hon.