VIDEO: Khaddafis stridsvagnar bombas

I snart 24 timmar har stridsflygplan fällt bomber över Libyen. 94 civila uppges ha dött under attacken. Samtidigt avancerar Khaddafis styrkor in i staden Misrata.


Sedan strax före klockan fem på lördagen deltar nordiska militärkrafter i anfallet mot Libyen. Fem danska flygplan av modell F-16 lyfte från Nato-basen på Sicilien för att genomföra ett uppdrag i libysk territorium.

Det är fortfarande oklart vad danskarna ska anfalla, officiellt vill försvaret inte kommentera insatsen, uppger Danmarks Radio.

En massaker

Trots den enorma militäroffensiven mot Libyen har överste Muammar Khaddafi inga planer på att ge upp. På lördagen trampade regeringstrogna trupper in i staden Misrata.

– Två personer har dödats av prickskyttar och de finns fortfarande på taken. De är uppbackade av fyra stridsvagnar som har patrullerat staden. Det är svårt för människor att gå ut, sade en person som bor i Misrata till al-Jazeera.

– Det här är en massaker, ett fullständigt ödeläggande. Khaddafi är en blodtörstig och galen, galen diktator.

No-fly Zone

Enligt källor till CNN är luftrummet över Libyen i stort sett säkrat. Stridsflyg har förstört luftvärnsförsvaret samt några, större libyska flygfält. Men bombningarna fortsätter, uppger CNN.

Arabförbundet kritiserade under lördagen FN-insatsen mot Libyen. Enligt generalsekreteraren Amr Moussa har konsekvenserna varit svårare än vad man föreställt sig.

– Vad som händer i Libyen nu skiljer sig i från målet om att införa en no-fly zone, och vad vi vill är att skydda civila, säger Moussa uppger Sky News.

Samtidigt kritiserar Ryssland militäraktionen och kräver ett slut på vad man kallar "urskiljningslösa användning av våld" i Libyen.

– Vi insisterar på att parterna stoppar den urskillningslösa användningen av våld, sa Rysslands utrikesminister Aleksandr Lukashevich, uppger Russia Today.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.