Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Apple i blåsväder efter homofobisk applikation

Jeff Chiu/AP/Scanpix

Nyheter | 21/03/2011 11:09

Godkänner anti-gay-appar men rensar bort applikationer som hånar politiker.

Iphone- och Ipad-tillverkaren Apple granskar och godkänner alla appar som sedan görs tillgängliga för folk att köpa och ladda ner.

Tidigare har de kritiserats bland annat för att ha censurerat nakenteckningar i serietidningar. Nu är Apple i blåsväder på nytt men den här gången gäller det vad de släppt igenom snarare än vad de stoppat.

Applikationen "Gay Cure" är designad för att, enligt religiösa organisationen Exodus Internationals modell, "bota" homosexualitet genom bön och "omvändelseterapi".

Appen är gratis att ladda ner och har fått graderingen 4+ av Apple, vilket innebär att innehållet inte anses vara stötande eller olämpligt.

På bara några dagar har över 80 000 personer skrivit på den protestlista som kräver att Apple tar bort appen från sitt utbud. 

Förra året godkände Apple en app som uppmanade folk att organisera sig och ta ställning mot homoäktenskap.

Appen plockades dock bort efter att kritik riktats mot Apple som annars stoppar tiotusentals appar, bland andra appar som hånar politiker med alltför mycket kraft, skriver Telegraph.