Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Berlusconi: Jag är ledsen för Khadaffis skull

Good times, Berlusconi och Khadaffi.
1 av 2

Good times, Berlusconi och Khadaffi.

Gregorio Borgia/Scanpix

Grabbarna Khadaffi och Berlusconi.
2 av 2

Grabbarna Khadaffi och Berlusconi.

Pier Paolo Cito

Nyheter | 22/03/2011 21:37

"Berslusconis nostalgi sprider förvirring och vanära över Italien" säger Italiens oppositionsledare.

TURIN. Alltmedan åtta italienska Tornado-stridsflygplan cirkulerade över Libyens luftrum drabbades Italiens premiärminister Silvio Berlusconi plötsligt av svallande känslor:

– Jag är sorgsen för Khadaffis skull och jag är ledsen. Det som händer i Libyen påverkar mig personligen, sa Silvio Berlusconi under måndagskvällen efter flera dagars tystnad, skriver italienska Corriere della sera

Uttalandet genererade högljudda protester och busvisslingar under ett valmöte för Berlusconis parti, Frihetens folk, rapporterar El País.

Italiens oppositionsledare Pierluigi Bersani har kommenterat Berlusconis uttalande:

– Hans oklädsamma nostalgi drar förvirring och vanära över den italienska regeringens hållning, och för Europa och resten av världen verkar det oförståerligt.    

Khadaffis och Berlusconis nära relation har diskuterats flitigt i samband med de libyska upproren. Khadaffis son, Saif al-Islam, har även påstått att Khadaffi-regimen sponsrade den franske presidenten Nicolas Sarkozys valkampanj 2007.