Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chávez: Kapitalismen dödade livet på Mars

1 av 5

Presidentpalatset Miraflores

2 av 5

Sergey Ponomarev/AP/Scanpix

3 av 5

Nasa/AP/Scanpix

.. planeten Mars.
4 av 5

.. planeten Mars.

Nasa

Vems fel är det att marsianerna dog ut?
5 av 5

Vems fel är det att marsianerna dog ut?

Warner Bros

Nyheter | 23/03/2011 11:54

Venezuelas starke man - den socialistiske presidenten Hugo Chávez - hävdar att det kan vara kapitalismens fel att Mars är en död planet.

CARACAS/RYMDEN. I ett nytt utspel - av ungefär samma bisarra proportioner som vännen Muammar Khaddafis infall - hävdade Venezuelas hårdföre och omstridde president, Hugo Chávez, på tisdagen att det kan vara kapitalismens fel att livet utslocknat på planeten Mars.

– Jag har alltid sagt, hört, att det vore inte konstigt om det funnits en civilisation på Mars, men kanske kom kapitalismen dit, imperalismen anlände och gjorde slut på planeten, sa Chávez under ett tal i samband med Internationella vattendagen.

Presidenten - som också skyller många av jordens problem på marknadsekonomin - varnade för att världens vattenresurser torkar ut.

– Se upp! Här på planeten jorden där det för hundratals år sedan fanns stora skogar finns nu öknar. Där det fanns floder finns nu öknar, sa Chávez medan han fuktade läpparna med ett glas iskallt vatten.

Han menar också att västs attacker mot Libyen handlar om vatten och oljereserver, uppger nyhetsbyrån Reuters.