Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Finsk Hitler gör valkampanj

1 av 2

Sannfinländarna

2 av 2

Perussuomalaiset

Nyheter | 23/03/2011 14:57

Han är försedd med Hitlermustasch, röda bockhorn och huggtänder. Den finländska riksdagskandidaten Jussi Halla-aho genomför en minst sagt originell valkampanj.

HELSINGFORS. Den främlingsfientlige politikern Jussi Halla-aho marknadsför sig på ett udda vis i en annons i gratistidningen City.

Rösta på mig “för att jävlas” är budskapet i annonsen där Halla-aho spökats ut i Hitlermustasch, med horn i pannan och vampyrtänder.

Jussi Halla-aho har gjort sig ett namn som hätsk motståndare till invandring och har flera gånger blivit polisanmäld för övertramp på bloggen.

Bland annat har han uttryckt förhoppningar om att “rätt kvinnor” - det vill säga “vänstergröna världsförbättrare och deras anhängare” - ska våldtas av utlänningar.

– Det enda som biter på dem är att mångkulturen drabbar dem direkt, skrev politikern som kandiderar för Finlands motsvarighet till sverigedemokraterna - Sannfinländarna.

Annonsen i City har en tydligt ironisk udd, menar den nationalistiske politikern.

– Bilden visar den Halla-aho som massmedierna har velat visa för allmänheten, säger han till Iltalehti.

Jussi Halla-aho på pressklubben i Helsingfors (OBS! På finska):