I sjutton år satte han skräck i England. Polisen misstänker att han kan vara skyldig till över 500 våldtäkter.
1 av 2
I sjutton år satte han skräck i England. Polisen misstänker att han kan vara skyldig till över 500 våldtäkter. - Foto: Polisen
Delroy Grant dömdes på torsdagen för 29 våldtäkter.
2 av 2
Delroy Grant dömdes på torsdagen för 29 våldtäkter. - Foto: Polisen

Dömd för 29 våldtäkter - misstänks för 500

Under 17 år satte Delroy Grant skräck i England. På torsdagen dömdes han för 29 våldtäkter. Men polisen tror att han kan vara skyldig till över 500.


LONDON. Polis beskriver utredningen som en av de mest fruktansvärda - i brittisk historia. I över 17 år siktade Delroy Grant, 53, in sig på äldre, försvarslösa kvinnor och män - som han senare utsatte för grova sexuella övergrepp.

Många av hans offer - den äldsta var 89 år gamla - led ofta av svåra sjudomar som Alzeheimers och Parkinson. I många fall var offren även blinda och döva.

Den sluge Grant brukade dagtid spana efter offer. På natten slog han till och bröt sin i hos offret. Hans brottsliga bana inleddes redan 1992 när han överföll en äldre dam i hennes hem.

Först 2009 greps Grant sedan en specialgrupp inom den brittiska polisenOperation Minstead - lyckats hitta honom efter tio års spaning.

Polisen ber om ursäkt

Under rättegången framkom det även att polisen hade chansen att gripa Grant redan 1999.

Men ett ödesdigert gjorde att Grants DNA blandats ihop med en annan person - och Grant ströks från listan över de misstänkta.

– Vi är djupt bedrövade för det trauma som offren fått utstå på grund av vårt misstag, säger Simon Foy, chef för polisen i London, till The Sun.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Lund

Morgonens nyheter 18 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.