Brutal elefantmisshandel chockar England

Elefanten Annie blir våldsamt misshandlad och får ta emot sparkar och fler slag med en högaffel. Elefantmisshandeln chockar nu de brittiska öarna.


De stötande bilderna på elefantmisshandeln publiceras sedan den brittiska djurrättsorganisation ADI insett att allt inte stod rätt till med Englands sista cirkuselefant, 58-åriga Annie. 

Högaffeln viner flera gången genom luften och träffar den 58-åriga elefanten, som vid flera tillfällen ser ut att tappa balansen. Dessutom får elefanten Annie ta emot sparkar och slag.

Fångades i det vilda

Den brutala misshandeln chockar nu England. Under det våldsamma videoklippet får Annie motta hela 48 slag, sparkar och hugg. Vid ett tillfälle slår en av Annies skötare henne i ansiktet med en högaffel.

– Annie har varit på samma cirkus i över 50 år, efter att hon fångats i det vilda och separerats från sin familj, säger Jan Creamer, ordförande för ADI.

ADI har länge krävt att cirkusägaren Bobby Roberts ska låta Annie pensionera sig från cirkuslivet och låta henne leva sina sista dagar i ett djurreservat.

Men Roberts har hittills vägrat och hävdar att Annie är "en del av familjen" och att elefanten skulle tyna bort av sorg om hon "separerades från cirkusen".

Rumänsk djurskötare

När Bobby Roberts konfronterades med videoklippet la han skulden på Annies rumänska skötare.

– Jag är äcklad och trodde inte det kunde hända på min cirkus. Vi litade på honom och jag kan inte vara hos Annie 24 timmar om dygnet, säger han till Daily Mail.

Se misshandeln av Annie (Obs: Varning för mycket obehagliga bilder)

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!