Elefanten Annie får nytt hem efter misshandeln

- 02/04/2011, 12:52 -
Djurrättsorganisationen ADI har länge krävt att elefanten ska få leva sina sista dagar i ett djurreservat.
1 av 3

Djurrättsorganisationen ADI har länge krävt att elefanten ska få leva sina sista dagar i ett djurreservat.

Faksimil

58-åriga Annie misshandlas svårt av sin skötare.
2 av 3

58-åriga Annie misshandlas svårt av sin skötare.

Faksimil

Elefanter kan bli upp emot 70 år gamla.
3 av 3

Elefanter kan bli upp emot 70 år gamla.

Faksimil

Kommer få leva sina sista år tillsammans med elefantkompisar och en flock noshörningar.

Den 58-åriga elefanten Annie, Europas äldsta, ser nu fram emot att få ströva fritt tillsammans med en flock noshörningar och flera elefantkompisar. På över 80 tunnland kommer hon få fritt välja mellan att besöka flera beteshagar och vattenhål.

För Annie, svårt plågad av ledinflammation, är det första gången sedan hon fångades från savannen som hon nu kan röra sig fritt.

– Hon är en sann överlevare. Nu ska hon äntligen få spendera tid med andra elefanter i det fria, säger Jan Creamer, ordförande för djurrättsorganisationen ADI som avslöjade misshandeln.

Upprörde en hel värld

Det var i förra veckan som Annies fruktansvärda öde avslöjades av den brittiska djurrättsorganisationen. Som Nyheter24 rapporterade om misshandlades Annie brutalt av sin skötare - och allt fångades på film av en gömd kamera.

Högaffeln viner flera gången genom luften och träffar den fastbundna och panikslagna Annie, som vid flera tillfällen ser ut att tappa balansen. Dessutom får elefanten Annie ta emot sparkar och slag.

"Svårt att förstå"

Behandlingen upprörde en hel värld. Till slut blev trycket för tufft för Annies ägare, Moira Roberts, som gick med på att överlämna Annie till ett djurreservat.

Men Roberts är fortfarande helt oförstående till kritiken som hennes cirkus fått efter den uppmärksammade filmen.

– Det är svårt att förstå att vi blivit uthängda på det här sättet. Jag är ansvarig för att anställa personal. Jag trodde jag var bra på att bedöma människor, men det är jag inte, säger hon till Daily Mail och fortsätter:

– Fallet med Annie var en isolerad händelse och jag är lika chockad som alla andra.

Konkurs

Videon med den brutala elefantmisshandeln har även fått konsekvenser för cirkusen. Var än de kommer protesterar djurrättsorganisationer. Intäkterna har minskat med 99 procent sedan Annies öde uppdagades.