Lördag 8 Maj
Stockholm

Khaddafi söker diplomatisk lösning

1 av 2
2 av 2

Minister på besök i Grekland för att söka nya lösningar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ATEN. Diktatorn Muammar Khaddafis regim är pressad av Natos insatser i Libyen men har fortfarande kontroll över stora delar av landet. Hur många som hittills dödats under den pågående revolutionen är oklart.

Men nu söker Khaddafi andra vägar framåt.

På söndagen besökte den tillförordnade utrikesministern, Abdul-Ati al-Obeidi, Grekland i ett försök att hitta lösningar för att få slut på våldet.

Bland annat uppges en eventuell vapenvila och formerna för en sådan ha diskuterats men det är oklart vilka eftergifter regimen är beredd att göra.

- Vi upprepade och betonade det tydliga budskapet från det internationella samfundet: Respektera besluten från FN fullt ut, ett omedelbart eldupphör, slut på våldet och fientligheten, särskilt mot den libyska civilbefolkningen, säger Greklands utrikesminister Dimitris Droutsas enligt ABC online.

Samtidigt pågår striderna för fullt i Libyen och framför allt i närheten av oljestaden Brega. Ett flyganfall från Nato dödade av misstag under helgen minst tolv rebellsoldater.

Ett turkiskt skepp har också under söndagen hämtat skadade i den rebellkontrollerade staden Misrata. Men de tvingades lämna ett stort antal skadade bakom sig när de lämnade Libyen med ett redan överfullt fartyg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela