Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Transsexuell fru dumpade maken när han fixat visum

- 12/04/2011, 09:46 -
1 av 2

Privat

2 av 2

Privat

Ian Young brände 126 000 kronor på att fixa uppehållstillstånd åt sin transsexuella malaysiska kärlek. När hon väl fått sitt visum gjorde hon slut.

MANCHESTER. Fatine, 38, föddes som man och hette då Mohammed Fazdil Min Bahari. Men när hon träffade britten Ian Young, som jobbade som säkerhetsvakt i Malaysia, var hennes könsidentitet en annan.

Och Ian kunde inte ana att Fatine i själva verket var en man. När de inlett en relation och han fick reda på det försökte han förmå Fatine att genomgå en könsoperation - men hon vägrade.

Och så blev heterosexuelle Ian, som tidigare varit gift med en kvinna, homosexuell.

Självmordsförsök

Fatine ville däremot flytta med Ian hem till Storbritannien och han ordnade med flytten och väl hemma stångade han sin panna blodig i kampen att ordna ett visum för sin kärlek.

Samtidigt föll hans liv ihop på andra plan. Han fick sparken från flera jobb inom barnomsorgen efter att arga föräldrar fått reda på hans civilstatus.

Fatine fick avslag på sin visumansökan och Ian blev deprimerad. Ian Young, 32, försökte till och med ta sitt liv genom att överdosera piller.

"Känner mig som en idiot"

– Jag använde alla pengar jag hade och förlorade allt. Jag fick sparken, förlorade mitt hem och till slut också min fru. När jag ser tillbaka förstår jag att hon bara använde mig för att få ett visum, säger han till Daily Mail.

– Jag känner mig som en idiot.

Bara två veckor efter att den långa kampen för uppehållstillstånd äntligen burit frukt lämnade Fatine Ian för att flytta in hos vänner i Blackpool.

– Det funkade inte eftersom de tröttnade på att hon inte fick jobb. Hon tänkte att hon skulle kunna jobba som strippa och blev nekad. Så nu bor hon i Manchester och lyfter socialbidrag, säger Ian.