- Foto: HEATHER FAULKNER/AP/Scanpix

Krokodiljägarens far gripen

Bob Irwin - pappa till "krokodiljägaren" Steve Irwin och själv veteran inom australiska djurskyddsorganisationer - säger att hans son skulle vara stolt över gripandet.


CHINCHILLA. Bob Irwin, , greps av australisk polis sedan han vägrat utrymma en väg som naturvänner blockerat för att förhindra en 16 kilometer lång pipeline.

Krokodiljägaren Steve Irwins pappa fördes bort av polis tillsammans med bland annat den gröna politikern Libby Connors. Då hade de blockerat vägen sedan förra månaden.

Aktivisterna menar att pipelinen hotar grundvattnet och därmed utgör en risk för allmänheten.

Irwin menar att bolaget som gräver ner ledningen har tillstånd att röja undan vegetation på ett avstånd av tio meter, men att de över långa sträckor röjt undan skogspartier på 40 meters avstånd.

– Om någon vanlig australier hade gjort det hade de hamnat i fängelse, säger Bob Irwin till nyhetsbyrån AAP efter att han släppts fri.

/
/
Senaste nytt

Iransk sångare dömd till flera års fängelse

Stora brister i organisationers säkerhetsarbete

Nästan sju av tio organisationer i offentlig förvaltning saknar grundläggande delar i ett systematiskt informations- och cybersäkerhets­arbete. Ytterst är det en ledningsfråga, visar en undersökning från MSB.

Polisen i Vetlanda rapporterar om trafikolycka

"Allvarlig trafikolycka i Myresjö", skriver polisen på sin hemsida.

Andersson: Vill strypa största oppositionspartiet

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson reagerar starkt på utredning om att begränsa partilotterier. Enda syftet är att strypa det största oppositionspartiets finansiering.

Så många miljoner håvar Arlas toppar in

Mjölkimperiet Arla är både omtyckt och kritiserat. Deras mjölk och smör går att finna i alla matbutiker runt om i Sverige – men hur mycket håvar Arlas toppar in egentligen?

Palestinska grupper: Enad front mot Israel

Fatah och Hamas ska sträva efter ett "enhetligt agerande" i konflikten med Israel. Det säger representanter för de palestinska grupperingarna efter samtal i Rysslands huvudstad Moskva.