1 av 2
- Foto: Amr Nabil/Scanpix
2 av 2
- Foto: Charles Dharapak/Scanpix

Mubarak på sjukhus med hjärtproblem

"Det känns som en dålig såpopera"


SHARM EL-SHEIKH. Egyptens expresident Hosni Mubarak har under tisdagen förts till sjukhus i Sharm el-Sheikh med hjärtproblem. Enligt uppgifter från statlig teve ska den avsatte Mubarak har upplevt en "hjärtkris" under förhör i en utredning om maktmissbruk.

Det finns inga ytterligare uppgifter om vare sig Mubarakas hälsotillstånd eller utredningen.

– Han har befunnit sig under husarrest i Sharm el-Sheikh sedan han avlägsnades från makten. Vi vet inte i vilket tillstånd han befinner sig i just nu men han har klagat över att han känt sig dålig under en längre period, säger Al-Jazeeras korrespondent i Kairo.

Mubarak skulle även resa till Kairo för att förhöras om sina tillgångar, men har sagt sig vara oförmögen att resa.

Protesterande demonstranter fanns på plats när Mubarak anlände till sjukhuset med kraftigt polisbeskydd.

Många fruktade att Mubarak skulle åberopa sitt vida kända dåliga hälsotillstånd för att slippa undan åtal. De kommer nu att undra om han verkligen är sjuk, skriver Al-Jazeera:

– Det känns som att jag tittar på en löjlig såpopera, säger en demokratiaktivisten Hossam el-Hamalawry till Al-Jazeera.

– Han måste åtalas, inte bara för förskingring utan också för att ha mördat demonstranter och för förräderi, säger el-Hamalawry.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Positiva toner inom tjänstesektorn

Trafikverket: E6 öppnar tidigare än beräknat

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna tidigare än beräknat, meddelar Trafikverket i ett pressmeddelande.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för spionage i Europaparlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett Kinas underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Apple tappar stort i Kina

Apples Iphone-försäljning i Kina rasade med 19 procent under första kvartalet. Det var den sämsta utvecklingen sedan pandemin slog till 2020, enligt siffror från den oberoende analysfirman Counterpoint.

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

1 timme sedan
Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.