Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Islamistgrupp i Gaza hotar döda kidnappad journalist

- 14/04/2011, 20:16 -
Kidnappad i Gaza

Den kidnappade volontären Vittorio Arrigoni.

Faksimil

Konkurrenter till Hamas har trotsat kidnappningsförbudet och kräver att 30 palestinska fångar friges.

GAZA. En organisation inspirerad  av al-Qaida har kidnappat en italiensk journalist som de hotar döda inom 30 timmar om Hamas inte befriar ett antal paelstinska fångar, skriver La Repubblica

Denna salafistiska organisation utmanar Hamas om kontrollen över Gaza, och utövar en mer extrem islamistisk ideologi än Hamas som har förbjudit kidnappningar av utlänningar.

Organisationen har publicerat en video på Youtube, där journalisten som uppges vara italienare, hålls i håret och bär spår av våld. I videon kräver man frigörelsen av flera muhajeddiner (heliga krigare) som arresterats och fänglsats av Hamas i Gaza, skriver Skynews.

Salafisterna uppges ett ständigt horn i sidan för Hamas som förespråkar mer aggressivt motstånd mot Israel och avlossar missiler över gränsen för att motverka vapenvila med Israel.

Journalisten tros vara volontären Vittorio Arrigoni, välkänd i Italien för sin rapportering från Gaza samt för sitt uttryckliga stöd för palestinierna.