Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tvillingar levde med mammans nakna lik

Tvillingarna bodde med sin döda mammas lik i tre månader efter hennes död. Kroppen hade täckts av insekter och poliser beskriver brottsplatsens stank som outhärdlig.
1 av 1

Tvillingarna bodde med sin döda mammas lik i tre månader efter hennes död. Kroppen hade täckts av insekter och poliser beskriver brottsplatsens stank som outhärdlig.

faksimil

Nyheter | 14/04/2011 21:24

Det gick tre månader innan polisen upptäckte Sybil Berndts döda kropp. Hon hade då inga trosor på sig och var täckt av insekter.

HOUSTON. Det var när Sybil Berndt ramlade allvarligt framför sina söners ögon i den gemensamma bostaden som de två 48-åriga tvillingbröderna struntade i att larma ambulansen.

I stället lät de sin skadade mor ligga kvar där hon ramlat ända tills en väninna anmälde Sybil försvunnen.

– Jag ringde och sökte henne, men hon ringde aldrig tillbaka. Ryktet sa att hon hade rest till Florida, men pojkarna var fortfarande kvar i huset, säger väninnan till lokala medier.

Stanken var outhärdlig

Polisen begav sig omedelbart till Berndts hem men möttes genast av ovälkomna blickar.

Den ena tvillingen, Edwin Berndt, vägrade till en början att släppa in någon i huset.

Det dröjde däremot inte länge tills 48-åringen fick ge sig eftersom polisen hårdnackat insisterade på att få prata med hans mamma, skriver NY Daily News.

Väl inne i huset hittades den döda modern utan underkläder med ansiktet vänt neråt, täckt av insekter och omgiven av en outhärdlig stank som spridit sig i huset.

Var vid liv tre dagar efter fallet

Bröderna åtalades under tisdagen för mordet på sin mamma.

48-åringarna nekar dock till brott och hävdar att de struntat att larma räddningstjänsten på grund av en dålig ekonomi. De trodde inte att de skulle ha råd med den nödvändiga begravningen.

Mamman ska ha ramlat den tionde januari 2011 och enligt tvillingarna omkom hon tre dagar senare, det vill säga den trettonde januari.

Tvillingarna medger också att de inte gett sin mor mat eller vatten under hennes tre dagar på golvet.

Sybil Berndt fyllde 89 år dagen innan hon gick bort.