Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

67-årig svensk ledare för pedofilnätverk

- 17/04/2011, 10:56 -
Hjälporganisationen Promote Africa förde barn till Tyskland med löfte om ett bättre liv. I stället utnyttjades de som sexslavar.

Hjälporganisationen Promote Africa förde barn till Tyskland med löfte om ett bättre liv. I stället utnyttjades de som sexslavar.

Ramon Espinosa/AP/SCANPIX

I jakten på barn startade de hjälporganisationen "Promote Africa" och ett barnhem i Dominikanska republiken.

Två män greps, en 57-årig tysk och en 26-åring från Brasilien, greps på flygplatsen i München när de försökte föra in en 11-årig pojke från Haiti.

Tysk tull blev misstänksam när de inte trodde att 11-åringens identitetshandlingar var äkta. Senare visade det sig att han var från Costa Rica.

Pojken skulle bli det senaste offret för ett globalt pedofilnätverk, som styrs av en 67-årig svensk som är bosatt i Berlin.

Polisutredningen om pedofilnätverket har pågått i en vecka. Just nu rör det som ett 20-tal fall, de flesta ska ha inträffat för 6-7 år sedan.

Sexslavar

För att smuggla barn till Tyskland startade pedofilerna hjälporganisationen Promote Africa. Med löfte om ett bättre liv i väst förde de föräldralösa barn från katastrofdrabbade Haiti till väst.

Väl i Tyskland utnyttjades barnen som sexslavar av pedofilnätverkets medlemmar innan de skickades hem.

– Efter att deras tre-månadersvisum gått ut så skickas de hem med känslomässiga trauman som vi inte ens kan föreställa oss, säger en av utredarna.

Barnhem

Enligt Welt Online ska pedofilerna även startat ett barnhem i Dominikanska republiken.

De tre gripna misstänks för människohandel och sexuell exploatering av barn.

– Det finns mycket bevismaterial för att två av de tre huvudmisstänkta ska ha förgripit sig på barn men det är svårare att bevisa människohandeln även om mycket tyder på det, säger utredaren.