Protesterna har varit många...
Protesterna har varit många... - Foto: AP/Scanpix

Undantagstillståndet hävt i Syrien – efter 48 år

Efter ytterligare protester och skottlossning mot demonstranter i Syrien på tisdagen kommer nu uppgifter om att undantagstillståndet i landet hävts.


HOMS. Under måndagen och tisdagen har rapporterna från Syrien om protester och våldsamheter fortsatt.

Enligt aktivister på plats på torget i Homs, Syriens tredje största stad, har säkerhetsstyrkorna under dagen skjutit ihjäl minst fyra personer.

Cirka 20 000 människor har i dagarna samlats på al-Saa-torget som demonstranter nu döpt om till Tahrirtorget efter det numera världsberömda torget i Kairo.

På eftermiddagen ska den statliga nyhetsbyrån SANA ha meddelat att undantagstillståndet i landet nu är hävt för första gången på 48 år, uppger Sky News.

Förutom att undantagstillståndet ska ha hävts meddelade nyhetsbyrån också att regeringen upplöst den domstol som tagit upp mål mot politiska fångar. Dessutom har en lag införts som tillåter fredliga protester.

Tidigare under tisdagen uttalade sig regeringsrepresentanter om att det är utländska konspiratörer och terrorister som ligger bakom protesterna i landet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.