Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Undantagstillståndet hävt i Syrien – efter 48 år

- 19/04/2011, 16:28 -
Protesterna har varit många...
1 av 2

Protesterna har varit många...

AP/Scanpix

...och våldsamma.
2 av 2

...och våldsamma.

Faksimil

Efter ytterligare protester och skottlossning mot demonstranter i Syrien på tisdagen kommer nu uppgifter om att undantagstillståndet i landet hävts.

HOMS. Under måndagen och tisdagen har rapporterna från Syrien om protester och våldsamheter fortsatt.

Enligt aktivister på plats på torget i Homs, Syriens tredje största stad, har säkerhetsstyrkorna under dagen skjutit ihjäl minst fyra personer.

Cirka 20 000 människor har i dagarna samlats på al-Saa-torget som demonstranter nu döpt om till Tahrirtorget efter det numera världsberömda torget i Kairo.

På eftermiddagen ska den statliga nyhetsbyrån SANA ha meddelat att undantagstillståndet i landet nu är hävt för första gången på 48 år, uppger Sky News.

Förutom att undantagstillståndet ska ha hävts meddelade nyhetsbyrån också att regeringen upplöst den domstol som tagit upp mål mot politiska fångar. Dessutom har en lag införts som tillåter fredliga protester.

Tidigare under tisdagen uttalade sig regeringsrepresentanter om att det är utländska konspiratörer och terrorister som ligger bakom protesterna i landet.