Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pyjamasparty slutade i kollektivt självmord

- 20/04/2011, 17:08 -
Haylee Fentress och Paige Moravetz hängde sig tillsammans.
1 av 3

Haylee Fentress och Paige Moravetz hängde sig tillsammans.

Faksimil

Haylee Fentress
2 av 3

Haylee Fentress

Faksimil

Paige Moravetz
3 av 3

Paige Moravetz

Faksimil

Tjejerna, bästa vänner och utsatta för mobbing, hade ingått en självmordspakt som fullbordades på pyjamaspartyt.

MINNESOTA. De fjortonåriga kompisarna Haylee Fentress och Paige Moravetz skulle ha pyjamasparty i fredags. På lördagen hittades tjejernas hängda kroppar av Haylee Fentress mamma.

Enligt uppgifter från Fentress moster, Robin Settle, hade Haylee varit utfryst och mobbad ända sedan hon flyttat till orten Lynd, Minnesota från Indiana:

– De gjorde sig roliga över hennes röda hår och hennes vikt. Hon skrev till mig på facebook att hon ville flytta tillbaka, att folk var elaka och grymma mot henne. Settle tror att tjejerna hade planerat självmordet under en längre tid, skriver ABC News.

Enligt Settle var Haylee Fentress inte särskilt överviktig hon men var så obekväm med sin kropp att hon sällan åt offentligt i skolan. Hennes närmsta vän var Paige, som kom till skolan för ett år sedan.

Paige och Haylee blev så nära vänner att Haylee lade till Paiges efternamn på sitt facebook-konto och Page blev nyligen avstängd från skolan efter att ha försvarat Haylee i ett skolbråk.

Paige och Haylee hade lämnat brev till sina familjer där Paige skrev att hon inte ville att någon skulle vara ledsen, och Haylee beskrev för sin mamma hur hon ville bli begraven; Allting i rosa, prinsessor och fjärilar.