Stockholm

Jordskalv i södra Spanien - minst tio döda

Två jordskalv har drabbat spanska solstaden och fler människor befaras begravda i spillrorna från förstörda byggnader.


Läs mer

LORCA. "Solstaden Lorca" i sydöstra Spanien drabbades av två jordskalv under onsdagseftermiddagen. 

Skalvens epicentrum registrerades cirka fyra kilometer öster om Lorca. Det första skalvet måtte 4,4 på Richterskalan kom 17.05 på eftermiddagen och det andra på 5,5 strax före klockan sju, skriver La Opinión de  Murcia.

Murcias regionalregering har bekräftat att minst tio personer har dött, rapporterar RTVE.

En kvinna dog när en nybyggen trevåningsbyggnad totalkollapsade, men hennes son återfanns vid liv. Myndigheterna befarar dock att flera människor ligger begravda i resterna av de förstörda byggnaderna.

Tre personer dog i stadens centrala delar av en fallande taklist som lossnat från en en byggnad, däribland en trettonårig pojke vars föräldrar driver en bar i en av de skadade byggnaderna. Trettonåringen hade gått ut för att rasta hunden när skalvet inträffade.

Gransskapet har beskrivit skalven som "bestialiska" och det har rapporterats att skalven kändes i de andalusiska provinserna Almería, Jaén, Granada, Málaga och Sevilla

Premiärminister José Luis Rodriguez Zapatero har kallat in militära räddningsenheten för att bistå de regionala myndigheterna i räddningsarbetet som pågår fortfarande.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.