Jordskalv i södra Spanien - minst tio döda

Två jordskalv har drabbat spanska solstaden och fler människor befaras begravda i spillrorna från förstörda byggnader.


LORCA. "Solstaden Lorca" i sydöstra Spanien drabbades av två jordskalv under onsdagseftermiddagen. 

Skalvens epicentrum registrerades cirka fyra kilometer öster om Lorca. Det första skalvet måtte 4,4 på Richterskalan kom 17.05 på eftermiddagen och det andra på 5,5 strax före klockan sju, skriver La Opinión de  Murcia.

Murcias regionalregering har bekräftat att minst tio personer har dött, rapporterar RTVE.

En kvinna dog när en nybyggen trevåningsbyggnad totalkollapsade, men hennes son återfanns vid liv. Myndigheterna befarar dock att flera människor ligger begravda i resterna av de förstörda byggnaderna.

Tre personer dog i stadens centrala delar av en fallande taklist som lossnat från en en byggnad, däribland en trettonårig pojke vars föräldrar driver en bar i en av de skadade byggnaderna. Trettonåringen hade gått ut för att rasta hunden när skalvet inträffade.

Gransskapet har beskrivit skalven som "bestialiska" och det har rapporterats att skalven kändes i de andalusiska provinserna Almería, Jaén, Granada, Málaga och Sevilla

Premiärminister José Luis Rodriguez Zapatero har kallat in militära räddningsenheten för att bistå de regionala myndigheterna i räddningsarbetet som pågår fortfarande.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.