Onsdag 28 Sep
Stockholm

Läsarstorm när tidning listar heta kvinnliga sexförbrytare

Brott: Sexuella övergrepp mot 16-årig pojke.
1 av 3
Brott: Sexuella övergrepp mot 16-årig pojke. Foto:
Brott: Sexuella övergrepp mot 13-åring flicka.
2 av 3
Brott: Sexuella övergrepp mot 13-åring flicka. Foto:
Brott: Sexuella övergrepp mot 14-årig flicka.
3 av 3
Brott: Sexuella övergrepp mot 14-årig flicka. Foto:

En amerikansk dagstidning publicerade en lista med de hetaste och snyggaste kvinnliga sexförbrytare. Två timmar efter publicering bad tidningen om ursäkt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HOUSTON. Den amerikanska dagstidningen Houston Press publicerade i sin blogg Hair Balls på torsdagen en artikel med "de tio hetaste kvinnorna på Texaspolisens lista över sexförbrytare". Namn och foto publicerades tillsammans med brottsrubricering samt offrens ålder.

Artikeln tog utångspunkt i att män, och i än högre grad oattraktiva män, utgör en stor majoritet bland sexförbrytare. Därför ville artikelförfattaren uppmärksamma läsarna på att sexförbrytare faktiskt kan se ut som vem som helst och inte bara "stereotypen av en sluskig, fet man".

Många läsare reagerade på rubriken "The 10 Hottest Women on the Texas Police Sex Offenders List" eftersom den ansågs glorifiera barnvåldtäkt.

Två timmar efter att artikeln publicerats valde artikelförfattaren att publicera en förklaring och en ursäkt.

Enligt författaren var den chockerande rubriken självklart ett medvetet val för att locka läsare, men aldrig menad att trivialisera våldtäkt på barn. Meningen med artikeln var i stället att visa att sexförbrytare inte endast faller in i ovan nämnda sterotyp:

– Därför gjorde jag det medvetna valet att inkludera offrens ålder: För att visa att folk med "normalt utseende", folk som du kan passera på gatan vilken dag som helst - eller som du kan tycka är "heta" - är kapabla till de mest monstruösa saker.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.