1 av 2
- Foto: AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: MARK J. TERRILL/AP/Scanpix

Inget tvång när Arnold betalar miljardbelopp

KRÖNIKA. Sluta få det att låta som att det är Terminatorn som blivit blåst.


Arnold Schwarzenegger kan alltså ”tvingas betala” 1,3 miljarder till fru. Det är alltid ”tvingas” i de här sammanhangen. Trots att det rent krasst handlar om parter som ingått ett avtal den ene av dem brutit. Trots att den enorma summan han nu blir av med inte borgar för något annat än att också Arnold kommer att ha rätt hyfsade finanser även som singel.

Den som kan sin sambolag, äktenskapslag eller reglerna kring äktenskapsförord och underhåll skulle snarare säga att det rör sig om en rimlig fördelning. Inte om nåt tvång, rån, blåsning, utpressning eller annat  - utan om ett rättvist skifte.

Hade jag haft ett hemligt barn i typ tolv år hade jag dessutom varit glad att jag kom undan så lindrigt.

Dessutom är det ju snarast så att pengarna alldeles oavsett var parets gemensamma snarare än enbart Arnold Schwarzeneggers. Frun (snart ex-frun) Maria Shriver har varit en del av paret, enheten, i 25 år på de villkor de gemensamt kommit överens om. Som The Governator är den av dem som inte respekterat.

En annan intressant fråga är ju vad skilsmässoparets före detta hushållerska, pojkens mamma, får - och vad Arnolds son får. För även om hans namn inte publicerats i media så har det redan spridits snabbt över hela världen och hans liv lär vara allt annat än normalt framöver.

Historien går igen. Män med mycket makt ligger runt och ljuger i tron att de är osårbara. När de väl får skörda vad de sått målas hustrun i skilsmässan ut som en girig kvinna som ”tvingar” till sig pengar. Det är märkligt. Girigare är väl alla de Arnolds som vill äta alla kakor och ha hela konditoriet, inklusive kassan, kvar.

Glädjande är att Schwarzenegger åtminstone nu, till slut, typ hundra år senare, verkar vara beredd att ta ansvar.

/
/
USA
/
/
Son
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.