1 av 2
- Foto: Richard Drew/AP/Scanpix
2 av 2

Panikknappar överallt - efter IMF-skandalen

Parlamentsledamot: Alla amerikaner förtjänar en säker arbetsplats.


NEW YORK. Efter Dominique Strauss-Kahns sexövergrepp. Nu kräver parlamentsledamoten Rory Lancman att hotellen utrustas med speciella panikknappar. Och hotellen hakar på.

Det blev en liten uppståndelse utanför Manhattans Sofitel Hotel - platsen där Strauss-Khan hamnade i blåsväder - när parlamentsledamoten Rory Lancman höll presskonferens.

Men enligt Lancman är det inte konstigare än att äldreboenden har ett larm som går direkt till sjukhuset. Eller att villaägare har larm som går till ett vaktbolag.

– Panikknappen ska skicka en signal till säkerhetspersonalen på hotellet så att hembiträdet snabbt kan få hjälp, sa Lancman.

Enligt Lancman är sexuella övergrepp eller annat olämpligt beteende mot hembiträden på hotell "väldigt vanligt och vi måste göra allt i vår makt för att hjälpa dem."

Och bara dagarna efter meddelar Peter Ward, president för New York Hotel & Motel, att hotellen nu ska börja installera panikknappar:

– Låt alla i hela världen veta att man kan vara säker i sitt hotellrum i New York. Personen som städar ditt rum är nämligen utrustad med en knapp som han eller hon kan trycka på och kalla på hjälp, om någon är dum nog att bete sig olämpligt, säger han enligt The Wall Street Journal.

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!