1 av 2
- Foto: Richard Drew/AP/Scanpix
2 av 2

Panikknappar överallt - efter IMF-skandalen

Parlamentsledamot: Alla amerikaner förtjänar en säker arbetsplats.


NEW YORK. Efter Dominique Strauss-Kahns sexövergrepp. Nu kräver parlamentsledamoten Rory Lancman att hotellen utrustas med speciella panikknappar. Och hotellen hakar på.

Det blev en liten uppståndelse utanför Manhattans Sofitel Hotel - platsen där Strauss-Khan hamnade i blåsväder - när parlamentsledamoten Rory Lancman höll presskonferens.

Men enligt Lancman är det inte konstigare än att äldreboenden har ett larm som går direkt till sjukhuset. Eller att villaägare har larm som går till ett vaktbolag.

– Panikknappen ska skicka en signal till säkerhetspersonalen på hotellet så att hembiträdet snabbt kan få hjälp, sa Lancman.

Enligt Lancman är sexuella övergrepp eller annat olämpligt beteende mot hembiträden på hotell "väldigt vanligt och vi måste göra allt i vår makt för att hjälpa dem."

Och bara dagarna efter meddelar Peter Ward, president för New York Hotel & Motel, att hotellen nu ska börja installera panikknappar:

– Låt alla i hela världen veta att man kan vara säker i sitt hotellrum i New York. Personen som städar ditt rum är nämligen utrustad med en knapp som han eller hon kan trycka på och kalla på hjälp, om någon är dum nog att bete sig olämpligt, säger han enligt The Wall Street Journal.

 

Senaste nytt

Betongvägg rasade – gravid kvinna död i skalv

Morgonens nyheter 3 december

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Rånade par med pistol i villan – ingen gripen

1 timme sedan
Ett par i 50-årsåldern utsattes på lördagskvällen för ett rån i sitt hem i skånska Vellinge. Flera maskerade gärningspersoner beväpnade med ett pistolliknande föremål trängde in i deras villa.

Polisen rapporterar om brand, Härryda

1 timme sedan
"Fullt utvecklad brand i Rävlanda", skriver polisen på sin hemsida.

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

1 timme sedan
Den italienska underklädeskedjan Intimissimi – med Bianco Ingrosso som affischnamn och ambassadör – har tecknat kollektivavtal i Sverige.

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

1 timme sedan
Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.