1 av 9
2 av 9
3 av 9
4 av 9
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Spioner hackade al Qaida - bomber blev muffins

"Så gör du en bomb i din mammas kök" byttes ut till "Små muffins är stora igen".


I stället för artikeln - "Så gör du en bomb i din mammas kök" av skribenten "al Qaida-kocken" - möttes besvikna läsare av - "Små muffins är stora igen" med ingressen - "Självtillräckliga och mättande, de drar fram barndomsminnen samtidigt som de passar perfekt för dagens söttandade hipster."

Rocky Road-muffins med starkt sockerrus

Cyberattacken var ytterst sofistikerad. Den brittiska säkerhetstjänsten M16:s försök att störa rekryteringen av nya terrorister till al Qaida har nått nya nivåer. I stället för att bekämpa dem på marken kodade de om en hel text i ett nytt webbmagasin - Inspire - ämnad att nå nya målgrupper på den arabiska halvön.

Artikeln som ursprungligen innehöll tips på hur du gör en bomb med hjälp av socker, tändstickshuvuden och små glödlampor gav läsaren i stället exempel på hur du bäst gör en Rocky Road-muffins och utlovade ett starkt sockerrus.

M16 fortsätter attackera webbmagasinet

Webbmagasinet skulle kommit ut i juni förra året, men tidningsledningen drog tillbaka numret. Två veckor senare släppte de dock den på nytt. Sedan dess har al Qaida lyckats komma ut med fyra nummer till av det 67-sidor långa webbmagasinet.

– Men den brittiska säkerhetstjänsten fortsätter att attackera publikationen eftersom att den ses som ett viktigt propagandainstrument, säger en källa till The Telegraph.

Magasinet försöker inspirera fler att följa den jihadistiska banan och förvandla Jemen, som just nu står i lågor, till ett wahhabistiskt näste. Bakom publikationen står Anwar al-Awlaki, som har bott i USA och Storbritannien, samt Samir Khan från delstaten North Carolina. Magasinet är på engelska.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.