Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Totalkaos nära i Grekland - men Papandreou kan sitta kvar

1 av 8

Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix

2 av 8

Thanassis Stavrakis/AP/Scanpix

3 av 8

Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix

4 av 8

Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix

5 av 8

Thanassis Stavrakis/AP/Scanpix

6 av 8

Petros Giannakouris/AP/Scanpix

7 av 8

Dimitris Messinis/AP/Scanpix

8 av 8

Thanassis Stavrakis/AP/Scanpix

Nyheter | 22/06/2011 09:28

Greklands premiärminister Georgios Papandreou vann i natt men kaoset tog vid på gatorna.

Vid midnatt vann Giorgos Papandreou och hans regering med 155 röster för och 144 emot den förtroendeomröstning som gör att de kan sitta kvar och kämpa för att hantera den extrema ekonomiska kris landet befinner sig i. Nu kan han fortsätta nedskärningspolitiken, låna ytterligare summor och försöka leda landet framåt utan att nationen som sådan går i konkurs.

Men de många tusentals människor som stod utanför parlamentet var inte lika nöjda som den lättade premiärministern. Kaos utbröt snabbt när demonstranterna tryckte på och polisen gick till attack mot folket med tårgasgranater. Kravaller bröt ut och explosioner hördes nära parlamentsbyggnaden.

Flera internationella medier rapporterar om sammandrabbningar mellan polis och demonstranter. På gatorna sattes högar av bråte och skräp i brand.

Krisen för Papandreou lindrades tillfälligt under natten mot onsdagen men för det grekiska folket syns än så länge ingen ljusning.