Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polischefen sparkas efter massavlyssningen

- 01/07/2011, 08:14 -
1 av 2

Faksimil

2 av 2

Petr David Josek / AP

Dresdens polischef Dieter Hanitsch har sparkats efter att en deltagare i en anti-nazistisk demonstration avlyssnats av polisen.

DRESDEN. Massavlyssningen blev hans fall. Nu omplaceras Dresdens polischef Dieter Hanitsch till ett jobb inom den nationella polisen.

Inrikesministeriet i delstaten Sachsen meddelade beslutet på måndagen. Där står det att orsaken till att Hanitsch får gå är "dålig information i samband med utvärderingen av mobil data".

I Sachsens parlament lämnade vänstern på onsdagen in en motion för att klargöra vem eller vilka som bär ansvaret efter händelserna i vintras, uppger Heise Online.

Det var den 19:e februari som en nazistisk demonstration startade en massiv motdemonstration. Dessa anti-nazistiska demonstranter avlyssnades av polisen som på så vis kontrollerade deras exakta positioner.

Sachsens inrikesminister Mark Ulbig försvarade dock polisens agerande på måndagen och hävdade att det gjordes för att motverka allvarliga våldsbrott.

Dieter Kroll, tidigare polischef i sydvästra Sachsen, tar nu över Hanitsch jobb.