Även 60 lyxbilar beslagtogs.
1 av 5
Även 60 lyxbilar beslagtogs.
Polisen visade villigt upp pengarna för pressen.
2 av 5
Polisen visade villigt upp pengarna för pressen.
Pengarna förvarades i småsedlar i plastpåsar.
3 av 5
Pengarna förvarades i småsedlar i plastpåsar.
Under ett betonggolv hittades pengarna.
4 av 5
Under ett betonggolv hittades pengarna.
Men polisen letade i 16 timmar.
5 av 5
Men polisen letade i 16 timmar.

FBI:s knarkbyte - 240 miljoner kronor i sedlar

Över 20 personer i en "gigantisk drogorganisation" greps efter en jakt som pågått i två år.


MADRID. CNN rapporterar att byggnader, bilar och pengar till ett värde av mer än 140 miljoner dollar beslagtagits. Pengarna hittades under ett betonggolv efter 16 timmars letande.

– Brottsbekämpningen har inga gränser, den spänner från Miamis playor till Spaniens stränder, säger FBI-agenten John V Gillies i ett uttalande.

Operationen, som pågått i över två år har nu resulterat i gripandet av ett tjugotal personer, 17 i Spanien och 4 i USA. De arresterade anklagas för att ha deltagit i pengatvätt och droghandel, en handel med en räckvidd på över tre kontinenter.

Från Colombia via Miami till Madrid

Enligt amerikanska myndigheter så har tusentals kilo kokain smugglats från Colombia till Spanien. Drogintäkterna har sedan skickats till en man i Florida, där han i sin tur påståtts ha ägnat sig åt avancerad pengatvätt tillsammans med minst två medarbetare. Mannen, som samarbetat med sin bror bosatt i Spanien, tros ha mottagit mer än 26 miljoner dollar på mindre än sju år.

"Gigantisk drogorganisation"

Tillvägagångssättet för att lyckas med pengatvätten har varit att köpa och sälja fastigheter och lyxbilar. Spanska och amerikanska myndigheter har nu beslagtagit totalt 25 fastigheter och 60 bilar, några till ett värde av 2.8 miljoner dollar. Även ett kontantvärde på över 35 miljoner dollar har beslagtagits i Madrid.

– Det här är ett enastående exempel på ett internationellt samarbete, som den här gången lyckats spränga en gigantisk drogorganisation, säger John V Gillies.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!