Tonåringarna satte sig på tolvåringarnas ansikten som en del av ett spratt. I framtiden kommer de dömda antagligen tänka efter två gånger innan man ska busa.
1 av 3
Tonåringarna satte sig på tolvåringarnas ansikten som en del av ett spratt. I framtiden kommer de dömda antagligen tänka efter två gånger innan man ska busa. - Foto: Roald, Berit / AP /SCANPIX
Rumpsprattet fick livslånga konsekvenser för tonårspojkarna.
2 av 3
Rumpsprattet fick livslånga konsekvenser för tonårspojkarna.
Nu döms de till obligatorisk registrering för sexbrottslingar - en registrering som är livslång.
3 av 3
Nu döms de till obligatorisk registrering för sexbrottslingar - en registrering som är livslång. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

14-åringar satt på pojkars ansikten - stämplas som sexförbrytare livet ut

Rumpsprattet började som ett skämt från pojkarnas sida. De hade ingen aning att buset skulle få livslånga konsekvenser.


Det här är Megans Law

År 1994 blev sjuåriga Megan Kanka våldtagen och mördad av en tidigare dömd amerikansk pedofil.

Mannen hade bott rakt över gatan från sjuåringens hus tillsammans med fyra andra sexförbrytare. Vilket gjorde många oerhört upprörda.

Kritiken mot statens brist på vidtagande åtgärder rasade in. Folket var förargade över att fem pedofiler bott i deras område - utan att någon visste om det.

Detta ledde till att den nya lagen infördes. Sexförbrytare var tvingade att registrera sin boendeplats och meddela myndigheter om de planerade att flytta. Skulle de inte göra det, riskerade de att få fängelse igen.

Statistiken talar däremot för att lagen från -94 inte medfört de förändringar man hoppats på.

I slutet på december sammanfattade man siffrorna och det visade sig att det inte skett några förändringar överhuvudtaget. Barnövergreppen var fortfarande lika höga i antal, pedofilernas återfall hade inte heller minskat och likaså siffran för icke tidigare kända sexförbrytare som begick brott.

Källa: Wikipedia

SOMERSET COUNTY. Det som började som ett skämt för de två tonårspojkarna hemmahörande i Somerset County, beläget i New Jersey, skulle snart visa sig få livslånga konsekvenser.

Skämtet gick ut på att de äldre tonåringarna, då 14 år gamla, skulle dra ner sina kalsonger och sätta sig på två yngre skolkamraters, då 12 år, ansikten.

Det buspojkarna inte visste var att rumpsprattet skulle stämpla dem som sexförbrytare - för resten av livet.

- Jag tyckte det var roligt och jag försökte få mina vänner att skratta, säger en av de åtalade under rättegången, enligt Daily Mail.

"livslånga konsekvenser"

Domen motiveras med att "beröring med syftet att förödmjuka" infaller i kategorin sexuellt ofredande. Därför tvingas nu tonåringarna, som nu är 17 år gamla, att registrera sig som sexförbrytare.

- Vi är medvetna om att vårat beslut kan ha genomgripande livslånga konsekvenser för pojkarna som många hittills har påpekat, skriver domaren Jose Fuentes, enligt Daily Mail.

Trots detta står rätten dock fast vid domen och påpekar att man inte kan göra några undantag från lagen - oavsett ålder.

'Megans Law'

Lagen om obligatorisk registrering för sexförbrytare går under namnet Megans Law och gäller samtliga personer som dömts för sexbrott mot barn i USA. I vissa delstater rör det även andra typer av sexbrottslingar.

Listan är tillgänglig för vem som helst.

/
Bus
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna efter skottlossning

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.