Anders Behring Breivik, 32, har gripits misstänkt för massmordet på Utøya och bomberna utanför regeringskvarteret i Oslo. På lördagskvällen erkände han dåden.
Anders Behring Breivik, 32, har gripits misstänkt för massmordet på Utøya och bomberna utanför regeringskvarteret i Oslo. På lördagskvällen erkände han dåden. - Foto: Privat

Anders Behring Breivik erkänner terrorattacken

32-årige Anders Behring Breivik har erkänt terrorattacken i Norge.


Försvarare Geir Lippestad har bekräftat att Anders Behring Breivik har erkänt att det är han som ligger bakom terrorattackerna, skriver norska tidningen VG

Anders Behring Breivik ska ha förklarat för advokaten vad som är motivet, men Geir Lippe säger att det är svårt att prata om.

- Jag måste bara sitta ner och tänka på det, säger Geir Lippestad.

- Han har uppgett att det var grymt att han måste utföra dessa åtgärder, men i hans sinne var det nödvändigt, säger Geir Lippestad.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.