Måndag 17 Jan
Stockholm

Kravallerna i London: "I kväll invaderas Oxford Circus"

Kravallerna har pågått hela helgen.
1 av 2
Kravallerna har pågått hela helgen. Foto: Michael Lloyd/AP/SCANPIX
Så här såg det ut på Oxford Circus vid en demonstration den 26 mars i år.
2 av 2
Så här såg det ut på Oxford Circus vid en demonstration den 26 mars i år. Foto: Lefteris Pitarakis/Ap/Scanpix

Kravallerna sprider sig till centrala London.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Upploppen i London uppges sprida sig till de centrala delarna under tisdagskvällen. Oxford Circus och West End är de gator som nu rustar för stora kravaller. Samtidigt som affärer stänger tidigare har nu flera busslinjer valt att ställa in. Och vill man komma hem på kvällen kan man inte räkna med att taxibilarna stannar.

- Det var helt sjukt i går. Jag var på väg hem från puben till Notting Hill där jag bor och vi såg hur de tände eld på något på gatan. Vi blev rädda och försökte ta oss hem med taxi men inga bilar ville stanna. Det tog en timme innan någon ville köra hem oss, säger 22-åriga Emma Lippold som är bosatt i Notting Hill, till Nyheter24.

Under tisdagen har Emma Lippold följt med i rapporteringen och läst på både Facebook och Twitter. I och med de sociala medierne sprider sig allt mycket snabbare. Däribland rykten om att Oxford Circus ska invaderas under tisdagskvällen.

– Jag kommer i alla fall inte gå ut. De går på och stjäl allting nu. Allt från McDonald's till små affärer, säger Emma Lippold.

Tror du att det kommer lugna ner sig nu eller bli värre?

– Jag hoppas verkligen att det lugnar ner sig. De säger att London är en av de mest kontrollerade städerna men nu har polisen ingen kontroll, säger Emma Lippold.

Kommentera
Kopiera länk
Dela