Tisdag 30 Nov
Stockholm

Tre män har körts ihjäl i kravallerna

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Ska ha blivit påkörda i Birmingham när de försökte skydda sitt område mot upploppsmakare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt i England

På lördagen demonstrerar människor i stadsdelen Tottenham mot ihjälskjutningen av Mark Duggan, en demonstration som urartar i rena upplopp. Kravallerna och plundringen har fortsatt sedan dess och spridit sig till bland annat Manchester, Liverpool, Bristol och Birmingham.

På tisdagen ställdes onsdagens fotbollslandskamp mellan England och Holland in. Samma dag krävde oroligheterna sitt första dödsoffer när en 26-årig man hittades skjuten i sin bil i stadsdelen Croydon i södra London.

Natten till onsdagen patrullerade fotbollshuliganer gatorna i flera områden, bland annat i Eltham där Millwall- och Charlton-firmorna gick samman.

På onsdagen kom uppgifter om ytterligare dödsoffer, tre män som blivit ihjälkörda under kravaller i Birmingham.

Kravallerna i Storbritannien fortsatte under tisdagskvällen och natten mot onsdagen. I London har det varit lugnare än tidigare dagar men i flera andra städer har upploppen rasat.

1 100 personer uppges ha gripits av de 16 000 poliser som satts in i London. I bland annat Birmingham, Manchester, Nottingham och Liverpool har oroligheterna dock fortsatt och bland annat brandbomber, tegelstenar och annat har kastats mot polis. Otaliga butiker har slagits sönder.

Dessutom har tre män körts ihjäl av en smitare i Birmingham. Enligt BBC blev männen, som frivilligt engagerat sig för att stå upp mot och stoppa kravallerna, påkörda när de kom ut ur en moské.

Även i områden kring Salford, Wolverhampton och West Bromwich har kravaller satts igång och polis har tvingats agera.

Kommentera
Kopiera länk
Dela