Fredag 21 Jan
Stockholm

Skrev om två al-Qaida-medlemmar på forum

Breivik skrev för nio år sedan på ett internetforum att han kände till al-Qaida-medlemmar i Norge.
Breivik skrev för nio år sedan på ett internetforum att han kände till al-Qaida-medlemmar i Norge. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Scanpix Norway

Anders Behring Breivik fick ingen respons på hans inlägg om terrorister i Norge.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

På fredagseftermiddagen den 22 juli 2011 skakades Norge av ett fasansfullt terrordåd. Först genom en bomb som smällde av i regeringskvarteret där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor. Timmar senare genom en bestialisk dödsskjutning på Utöya unga socialdemokrater höll sommarläger. 77 människor mördades.

OSLO. På ett internetforum tillhörandes Fremskrittspartiet Ungdom skrev Anders Behring Breivik för nio år sedan i juli 2002, att han kände till al-Qaida-medlemmar i Norge.

"Jag vet om två personer med kopplingar till al-Qaida som har sin bas i Norge. Detta har konsekvent tystats ner av POT/Regeringen. Om jag känner till två finns det minst 10! "

Men han fick inget svar av varken partikamrater eller andra politiker. I samma inlägg beskriver Breivik också att det han menar är att regeringen försökte tysta negativ information som Polisen övervakningstjänst (POT) skall ha suttit på 2002.

"Om regeringen inte lyckades hålla tillbaka informationen att det var fem mord per år. Hur kan då regeringspartierna försvara sin naiva invandring, asyl- och integrationspolitik?", skrev Brevik på forumet.

Den norska tidningen VG har varit i kontakt med flera politiker som var aktiva i FPU under samma tid. Och ingen av dem ska ha sett någon anledning att reagera på inläggen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela