Blockerade telefoner för att stoppa protester - hotas av Anonymous

- 13/08/2011, 16:18 -
1 av 4

Anonymous

En man försöker klänga sig fast på tåget under tidigare protester mot BART.
2 av 4

En man försöker klänga sig fast på tåget under tidigare protester mot BART.

Eric Risberg / AP

3 av 4

Faksimil från Twitter

4 av 4

Faksimil från Twitter

Ett tågföretag i Kalifornien stoppade mobiltelefontrafiken för att kväsa protester efter en dödskjutning. Nu riskerar de hämnd från hackernätverket Anonymous.

SAN FRANSISCO. Järnvägsföretaget BART (Bay Area Rapid Transit) är i rejält blåsväder i USA. Detta efter att de försökt kväsa protester genom att hacka sig in i och blockera mobiltelefoner. Protesterna kom efter att en man skjutits ihjäl av företagets anställda poliser, uppger Al Jazeera.

Det dröjde inte länge innan det löst sammansatta hackernätverket Anonymous på olika bloggar och hemsidor uppmanade till aktioner och demonstrationer mot företaget. Flera jämför företagets agerande med olika förtryckarregimer, till exempel ex-diktatorn Hosni Mubaraks Egypten. Twitterinlägg om händelsen har taggats med #muBARTek för att ytterligare visa på likheterna.

Anonymous: Demonstration på måndag

På det nystartade twitterkontot @OpBart skickades meddelandet "EXPECT US" på lördagsmorgonen. I ett meddelande från Anonymous på bloggen YourAnonNews uppmanas befolkningen i San Fransisco att protestera på måndag.

"Anslut er till oss på måndagen den 15 augusti klockan 17 för en fredlig demonstration vid Civic Center-stationen för att visa solidaritet och för att stå upp för era och andra medborgares rättigheter. Vi kommer att ha på oss "blod"-fläckade tröjor till minne av det blod som finns på BART-polisernas händer", står det i inlägget.

På ett annat twitterkonto, AnonyOps står det så här.

"Efter BART:s bravader, verkar det möjligt att USA är en stor protest från den typ av informationsförtryck vi ser i Kina".

Inlägget har blivit re-tweetat av bland andra Piratpartiets förre partiledare Rick Falkvinge.