Tjuren Ratón - på svenska "Råttan" - har nu dödat tre personer på tio år.
1 av 2
Tjuren Ratón - på svenska "Råttan" - har nu dödat tre personer på tio år. - Foto: Juan Manuel Serrano Arce / AP / SCANPIX
Enligt vittnen ska den avlidna mannen ha varit berusad när han tillträdde tjurfäktningsområdet.
2 av 2
Enligt vittnen ska den avlidna mannen ha varit berusad när han tillträdde tjurfäktningsområdet. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

VIDEO: Tjuren dödade full man - nu uppe i tre dödsoffer

Tjuren vid namnet "råttan" har nu dödat tre personer på tio år.


Det här är tjurfäktning

Den typiska tjurfäktningen går ut på att matadoren strider mot en tjur med hjälp av en lans eller ett litet svärd. Till en början ska matadoren försöka skada tjurens nackmuskler för att försämra djurets fulla styrka.

Sedan stöter man in spjut i tjurens rygg och efter det kommer den klassiska "tercio de muerte", där matadoren ska försöka få tjuren att attackera ett rött tygskynke.

Tjurfäktningsomgången anses vara lyckad om den avslutas med att matadorens svärd sticks via djurets skuldra ned i hjärtat. Då kan matadoren bli belönad med tjurens öron som trofé. I bästa fall belönas matadoren med svansen.

Länder där tjurfäktning förekommer: Spanien, södra Frankrike, Bolivia, Ecuador, Panama, Mexiko, Colombia, Peru, Venuzela och andra spansktalande länder.

XATIVA. Det var under lördagen som tjuren, som heter Ratón - på svenska "Råttan" - attackerade en man i 30-årsåldern i samband med en tjurfäktningsfestival i östra Spanien.

Det är inte heller första gången som tjuren dödar.

Inom loppet av tio år har nämligen ytterligare två personer fallit offer för "Råttan". Med det senaste dödsfallet uppgår Ratóns dödssiffra till tre.

- Han är den som kostar mest. Men han blir ändå billigast i längden eftersom var han än hamnar så dubblar arrangörerna biljettpriserna, säger ägaren Gregorio de Jesus om sin tjur.

Den attackerade mannen avled på sjukhus av sina skador och uppges ha varit kraftigt beursad när han tillträdde tjurfäktningsområdet.

En förundersökning har inletts för att ta reda på om det rör sig om brott.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!