Saknade mångmiljonärens saker funna

- 01/10/2008, 23:43 -

Fossett försvann med sitt flygplan i september i fjol.

En tröja och id-handlingar tillhörande den försvunne mångmiljonären och äventyraren Steve Fossett har hittats på ett berg i norra Kalifornien.

Fotvandrarna som hittade tillhörigheterna såg däremot inte till några vrakspillror från det flygplan Fossett färdades i när han försvann.

– Jag var på väg nedför i riktigt brant terräng, när jag fick syn på de här små (id-) korten och några hundradollarsedlar bland leran och granbarren, sade fotvandrare Preston Morrow till Fox News.

En collegetröja tillhörande Steve Fossett hittades senare lite högre upp på samma bergsrygg i Mono County, som ligger i de mellersta delarna av Kalifornien och angränsar till Nevada.

Den 63-årige Fossett försvann med sitt flygplan efter att ha lyft från en privat flygplats i västra Nevada den 3 september förra året.

Trots omfattande eftersökningar har inga spår hittats efter äventyraren, och i februari i år dödförklarades han.

Fossett var innehavare av flera flyg- och seglingsrekord. Han var först med att ensam flyga jorden runt non-stop - både i ballong och i flygplan. Han har också överlevt många missöden och kraschlandningar. En gång störtade han 9 000 meter ned i havet utanför Australien.

Skrivet av: