Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Saknade mångmiljonärens saker funna

Nyheter | 01/10/2008 23:43

Fossett försvann med sitt flygplan i september i fjol.

En tröja och id-handlingar tillhörande den försvunne mångmiljonären och äventyraren Steve Fossett har hittats på ett berg i norra Kalifornien.

Fotvandrarna som hittade tillhörigheterna såg däremot inte till några vrakspillror från det flygplan Fossett färdades i när han försvann.

– Jag var på väg nedför i riktigt brant terräng, när jag fick syn på de här små (id-) korten och några hundradollarsedlar bland leran och granbarren, sade fotvandrare Preston Morrow till Fox News.

En collegetröja tillhörande Steve Fossett hittades senare lite högre upp på samma bergsrygg i Mono County, som ligger i de mellersta delarna av Kalifornien och angränsar till Nevada.

Den 63-årige Fossett försvann med sitt flygplan efter att ha lyft från en privat flygplats i västra Nevada den 3 september förra året.

Trots omfattande eftersökningar har inga spår hittats efter äventyraren, och i februari i år dödförklarades han.

Fossett var innehavare av flera flyg- och seglingsrekord. Han var först med att ensam flyga jorden runt non-stop - både i ballong och i flygplan. Han har också överlevt många missöden och kraschlandningar. En gång störtade han 9 000 meter ned i havet utanför Australien.

Skrivet av: