Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

FOI om Khaddafis högkvarter: "Finns bunkrar och tunnlar under"

- 22/08/2011, 09:59 -

Ivan Sekretarev / SCANPIX

NATO och rebeller till angrepp mot Khadaffis högkvarter.

Enligt uppgifter från nyhetsbyrån AP har rebellerna tillsammans med Natoflyg gått till angrepp mot Khaddafis högkvarter Bab al-Aziziya. Khaddafi-regimens näste har sedan tidigare blivit delvis demolerat av flygbombningar från Nato. Ett vittne säger till AP att allt ser ut att vara totalförstört och att knappt något finns kvar. Men under jord kan högkvarteret fortfararande vara kvar och fungerande.

Alexander AtarodiFOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, säger till Nyheter24:

– Vad jag vet så finns ingen detaljplan över hur palatset ser ut. Det finns spekulationer om antalet bunkrar och tunnlar. Men någon exakt vetskap om hur det ser ut är svårt att få tag på.

Han menar att om Khaddafi fortfarande finns kvar i Tripoli så kommer det inte dröja mer än några dagar innan man får tag på honom.

– Generellt sett så är det krypskyttarna runt om i staden som är det största problemet för rebellerna. Om de får bukt med dem så kommer det inte dröja länge innan Khaddafi åker fast, säger Atarodi till Nyheter24.