Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt Fritzl-fall i Österrike

- 25/08/2011, 19:20 -
1 av 3

Rudolf Brandstaetter / SCANPIX

2 av 3

Rudolf Brandstaetter / SCANPIX

3 av 3

Rudolf Brandstaetter / SCANPIX

Spärrade in sina förståndshandikappade döttrar i 41 år.

ÖSTERRIKE. Nyhetsbyrån AP uppger att en 80-årig man påkommits med att ha haft sina förståndshandikappade döttrar inspärrade i 41 år.

Fallet uppdagades i byn St. Peter am Harti, Österrike. Under alla år ska mannen konstant ha utsatt sina döttrar för misshandel och grova våldtäkter.

Lyckades fly
De båda döttrarna, nu 45 och 53 år gamla, lyckades fly i maj i år. Döttrarna kunde ta sig därifrån när mannen i ett försök att våldta den yngre, blev omkullknuffad av den äldre och var oförmögen att resa sig upp.
Först veckor efter rymningen vågade systrarna berätta vad som hänt. En polisutredning har satts igång, men mannen är ännu inte gripen. Han befinner sig på ett ålderdomshem. Polisen anser att han är oförmögen att ta sig därifrån.

Misshandlade mamman
80-åringens hustru, tillika döttrarnas mamma ska också ha utsatts för grov misshandel. Hon dog 2008. Mannen ska ha förbjudit dem att ha någon som helst kontakt med omvärlden. Han ska ha hotat att döda dem om de så mycket som yttrade ett ljud. 80-åringen förnekar alla anklagelser.