Republikanen Roberto Arango avgår efter att han publicerat nakenbilder på en känd gay-sajt.
OBS: känsliga läsare varnas för nakenbilder i bildspelet.
1 av 4
Republikanen Roberto Arango avgår efter att han publicerat nakenbilder på en känd gay-sajt. OBS: känsliga läsare varnas för nakenbilder i bildspelet. - Foto: Andres Leighton / AP / SCANPIX
Enligt Roberto själv, ska bilderna ha tagits för att se till viktnedgången. När bilden publicerades på gay-sajten Grindr fick medlemmarna däremot se mycket mer än bara viktnedgången.
2 av 4
Enligt Roberto själv, ska bilderna ha tagits för att se till viktnedgången. När bilden publicerades på gay-sajten Grindr fick medlemmarna däremot se mycket mer än bara viktnedgången. - Foto: Grindr
Senatorn identifierades som mannen på bilderna när. . .
3 av 4
Senatorn identifierades som mannen på bilderna när. . . - Foto: Faksimil: Grindr
. . . medierna hittade gamla bilder på Arango i samma unika halsband.
4 av 4
. . . medierna hittade gamla bilder på Arango i samma unika halsband.

Anti-gay senator avgår - spred bilder på sitt rövhål via gay-nätverk

På en av bilderna står republikanen på alla fyra med en naken rumpa putandes i luften. Trots det menar senatorn att fotona endast tagits för att bevaka hans viktnedgång.


Sammanfattning

Ända sedan 2005 har republikanen Roberto Arango verkat som senator i Puerto Rico.

Han har bland annat kampanjerat med George W Bush,motsatt sig adoptionsrätten för homosexuella samt röstat ner lagen om sam-könade giftermål.

I augusti 2011 avslöjades det att senatorn laddat upp flera bilder på den populära gay-sajten, Grindr, med över två miljoner medlemmar världen över.

Arango menade att han den senaste tiden tagit foton för att hålla koll på vikten och att han glömt om han tagit fotona eller ej.

När han inte ens kunde bekräfta eller förneka händelsen fattades ett gemensamt beslut om att Arango skulle lämna in sin avskedsansökan.

Källa: Wikipedia och Washington Post

PUERTO RICO. Den puertoricanske republikanen och senatorn, Roberto Arango, lämnade på söndagen in sin avskedsansökan efter att ha avslöjats ladda upp nakenbilder på det populära gay-communityt, Grindr.

– Jag kommer inte ihåg just den här bilden men jag tänker inte säga att jag inte tagit den, säger senatorn.

Det lustiga med avslöjandet är att Arango tidigare har fört en relativt anti-homosexuell politik. Senatorn har bland motsatt sig adoptionsrätt för homosexuella och röstat ner ett lagförslag om gay-giftermål.

– Jag skulle ha berättat om jag kommer ihåg men det gör jag inte, säger Arango, enligt Washington Post.

För viktens skull

Arango kunde identifieras genom ett unikt halsband som han bär på en av bilderna. Enligt politikern har fotona däremot tagits för att bevaka hans viktnedgång.

– Ni vet att jag har tappat vikt. Allt eftersom jag gjort mig av med den vikten, har jag tagit foton, förklarade Arango när han konfronterades om bilderna.

Om detta även gäller för fotot där senatorn står på alla fyra och putar med rumpan i skyn är ännu oklart.

Det kan ju alltid ha varit så att puertoricanen endast ville se viktnedgången i brunögat. Tillsammans med gay-sajtens övriga två miljoner medlemmar, det vill säga.

Här konfronteras Roberto Arango i teve:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.