Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kan få sex års fängelse för stöld av sju cent

Medbrottslingen, 16-årige Skyler Ninham, fick ett lägre straff eftersom att han "erkänt som en man", förklarar domaren i rätten.
1 av 3

Medbrottslingen, 16-årige Skyler Ninham, fick ett lägre straff eftersom att han "erkänt som en man", förklarar domaren i rätten.

Ulf Berglund/SCANPIX SWEDEN

15-årige Anthony Stewart har nu dömts till två års fängelse efter en stöld på. . .
2 av 3

15-årige Anthony Stewart har nu dömts till två års fängelse efter en stöld på. . .

Syracuse.com

. . . sju stycken sådana här amerikanska mynt - det vill säga, sju cent. 
Längst upp på myntet står det: "I gud har vi vår tillit", och på den vänstra sidan: "Frihet".
3 av 3

. . . sju stycken sådana här amerikanska mynt - det vill säga, sju cent. Längst upp på myntet står det: "I gud har vi vår tillit", och på den vänstra sidan: "Frihet".

US Mint / AP / SCANPIX

Nyheter | 01/09/2011 12:37

"Om du skulle erkänt som en man skulle jag ha dömt dig annorlunda", sa domaren under rättegången.

SYRACUSE. 15-årige Anthony Stewart från amerikanska Syracuse i New York riskerar att dömas till mellan två och sex års fängelse efter ett rån som gav honom blott sju cent. Ett straff som ger honom nästan ett år i fängelse för varje cent han stal.

Rånet utfördes tillsammans med 16-åringen Skyler Ninham som redan dömts till ett års fängelse för brottet. Ninham erkände nämligen sin delaktighet direkt - vilket domaren menar att Stewart också borde ha gjort.

– Om du skulle ha erkänt som en man skulle jag ha dömt dig exakt så som jag dömde herr Ninham, säger domaren William Walsh under rättegången och fortsätter:

– Men du höll fast vid att neka till brott, trots det omfattande bevismaterialet, enligt NY Daily News.

"Synd att det händer över sju cent"

Rånet ägde rum I december förra året. Då attackerade tonåringarna en 73-årig man med luftpistoler och krävde honom på allt han hade. Vilket endast var sju cent.

Tur i oturen för offret - otur och kostsamt för gärningsmännen som båda två kommer att avtjäna ett fängelsestraff för det blygsamma bytet.

- Nu kommer den här pojken komma ut som en dömd brottsling. Han kommer att bli nekad jobb och lån och räknas nu som en belastning för samhället, säger 15-åringens advokat, Laruin Haddad, om sin klient och tillägger:

- Synd att något sånt här ska hända över sju cent, enligt NY Daily News.