Måndag 27 Sep
Stockholm

Saadi Khaddafis misslyckade Hollywoodkarriär

Khaddafis son provade lyckan som filmproducent i Hollywood.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Natural Selection

Lyckades bara producera två filmer. Båda släpptes direkt på DVD.

I första filmen "The Experiment" medverkade Oscarsvinnaren Forest Whitaker och Adrien Brody.

William Morris Endeavor, en av filmindustrins största talangagenturer hjälpte till att sälja Natural Selections filmer samtidigt som kunder från andra agenturer skrev, regisserade och medverkade i deras produktioner.

Khaddafis kompanjon, Matty Beckerman fortsätter nu producera filmer med kapital från andra investerare. Han har startat ett nytt bolag under namnet "Now or Never Films."

Beckerman har enligt uppgift haft möten med agenturer gällande att skriva en bok, baserad på hans erfarenheter av att jobba med Saadi Khaddafi.

KÄLLA: LA Times

HOLLYWOOD. Just nu är Saadi Khaddafi på flykt, men annat var det för några år sedan.

För bara två år sedan satt Khaddafis 38-årige son i en soffa omringad av champagne på en glittrande fest. Platsen var Torontos Internationella Filmfestival. Rapparen 50 Cent uppträdde och gästerna mumsade rysk kaviar, skriver LA Times.

Natural Selection

Saadi Khaddafi och hans amerikanska kampanjon Matty Beckerman var på plats för att göra reklam för sig själva som nya aktörer i filmindustrin. Närmare bestämt i indiefilmindustrin.

Det nya produktionsbolaget bar namnet Natural Selection. Bolaget sägs ha haft 100 miljoner dollar i investeringsfonder och en målsättning att göra 21 filmer på fem år.

Några månader efter filmfestivalen producerade de filmen "Isolation" med Susan Sarandons dotter Eva Amurri. Saadi var tänkt att medverka på inspelningen, men dök aldrig upp.

Misslyckande

Saadi Khaddafis försök att slå sig in i filmbranschen blev kortfattat och misslyckat. Natural Selection hann producera två filmer. Båda släpptes direkt på DVD. En annan produktion, ett verklighetsbaserat kriminaldrama, där Mickey Rourke var tänkt att medverka, kom aldrig längre än till manusstadiet.

Libyen - ett öppet samhälle

Källor till LA Times uppger att Saadi hävdade att hans inträde i filmindustrin inte bara grundade sig på ett personligt konstintresse. Han proklamerade att det handlade om Libyens uppgång mot ett mer öppet och modernt samhälle. Saadi var noga med att påpeka att hans amerikanska kompanjon var jude, som ett bevis för ett mer öppet och tolerant Libyen.

Frysta tillgångar

Den amerikanska regeringen har nu fryst Khaddafis tillgångar, och Natural Selection har stängt igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela