1 av 2
- Foto: Alexandre Meneghini/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: Gaia Anderson/AP/Scanpix

Rebellerna: "Vi rycker in inom 24 timmar"

De libyska rebellerna rustar inför slutstriderna om de sista Khadaffikontrollerade områdena – där Khaddafi tros finnas.


De libyska rebellerna säger att de går in i staden Bani Walid inom 24 timmar. Rebellerna har försökt att undvika ett blodbad genom att erbjuda människorna i staden att fly eller ge upp frivilligt. De har även försökt komma fram till en fredlig överenskommelse. Men på söndagen var rebellernas tålamod slut, enligt Sky News.

– Vissa människor har bett om mer tid, men vi har gett dem tillräckligt med tid, säger Mahmud Abdel Aziz som är talesperson för Nationella övergångsrådet enligt Al Jazira.

Enligt uppgifter ska Khaddafi befinna sig i staden med runt 100 stycken beväpnade soldater. Trots att släktingar till Khaddafi redan flytt staden och flera andra Khaddafianhängare redan gett upp.

Enligt Khaddafis talesperson Moussa Ibrahim ska dock Khaddafi vara på säker mark.

– Han befinner sig på ett säkert ställe i landet och har många människor runtomkring sig som är redo att försvara honom, säger Moussa Ibrahim.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.