I bakgrunden hördes en person skrika: "Dra därifrån din j*vla idiot". Om denne syftade på isbjörnen eller kvinnan är dock oklart.
1 av 3
I bakgrunden hördes en person skrika: "Dra därifrån din j*vla idiot". Om denne syftade på isbjörnen eller kvinnan är dock oklart.
Lyckligtvis klarade sig den fribajsande kvinnan undan från isbjörnen. Hon gick sedan från platsen långsamt med byxorna vid knävecken.
2 av 3
Lyckligtvis klarade sig den fribajsande kvinnan undan från isbjörnen. Hon gick sedan från platsen långsamt med byxorna vid knävecken.
Kvinnan satt och bajsade när isbjörnen plötsligt dök upp bakom henne.
3 av 3
Kvinnan satt och bajsade när isbjörnen plötsligt dök upp bakom henne.

VIDEO: Isbjörn gick till attack mot fribajsande kvinna

– Jag tycker att hon har haft en fruktansvärd tur, säger en isbjörnsexpert, till Nyheter24.


Tips från Zoologen

Träffar du på en isbjörn ska du absolut inte springa. Björnen är mycket snabbare än dig och du kommer aldrig att ha någon chans.

– Man brukar säga att varje muskelfiber är fem gånger starkare än människans, berättar zoologen Kenneth Ekvall om isbjörnarna, för Nyheter24.

Istället ska man helst göra så lite väsen av sig som möjligt och lägga sig på marken.

– Vad jag skulle göra är att då att lägga mig ner på marken och spela död, förklarar zoologen.

Är det någon skillnad på isbjörnar och vanliga brunbjörnar vad gäller aggressivitet?

– Det är enormt mycket farligare med isbjörnar. Brunbjörnarna har en lång historia av att bli jagande av människor. De har inte samma rädsla som isbjörnarna. Många av isbjörnarna har aldrig ens sett en människa.

RYSSLAND. En okänd kvinna skrämdes upp ordentligt när hon satt och bajsade i en stad i Ryssland. Bakom henne tog nämligen en ilsken isbjörn sats för att gå till attack.

Flera personer blev vittnen till händelsen och en av dem lyckades fånga isbjörnsattacken på video.

Dra därifrån din j*vla idiot, hörs en person skrika på ryska i bakgrunden.

Springa - det värsta du kan göra

Enligt zoologen och isbjörnsexperten, Kenneth Ekvall vid Stockholms Universitet, ska man däremot absolut inte springa om man stöter på en isbjörn.

– Man ska inte springa i alla fall. Du har inte en chans mot isbjörnens snabbhet och om du springer triggar du bara igång deras jaktbeteende, berättar han för Nyheter24 och fortsätter:

– Man brukar säga att varje muskelfiber är fem gånger starkare än människans.

"Fruktansvärd tur"

Lyckligtvis klarade sig den bajsande kvinnan undan från isbjörnen. Med neddragna byxor ser man henne lugnt gå ifrån platsen.

– Jag tycker att hon har haft en fruktansvärd tur, säger zoologen Ekvall, till Nyheter24.

Se videoklippet här. Känsliga läsare varnas:

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.