Sälungen hade övergivits av sin familj. Detta på grund av sälens klarblåa ögon och brunröda päls.
Sälungen hade övergivits av sin familj. Detta på grund av sälens klarblåa ögon och brunröda päls. - Foto: Faksimil: Daily Mail

Sälfamilj bannlyste blind albino-unge

"Skulle inte ha överlevt", säger fotografen som hittade sälen.


TYULENIY ISLAND. Det var på Tyuleniy Island i Ryssland som fotografen Anatoly Strakhov upptäckte den ensamma sälungen med rödbrun päls och klarblåa ögon. Sälen hade nämligen övergetts av sin familj, som har svart päls, troligtvis eftersom att sälungen är albino, rapporterar Daily Mail.

– Han gömde sig och väntade på att hans mamma skulle komma och mata honom. Han hade en väldigt underlig färg på pälsen och såg annorlunda ut från sina två svarta bröder, säger fotografen och fortsätter:

– Men den stackars sälen är nästan blind och skulle troligtvis inte överleva i det vilda, enligt Daily Mail.

Sälungen ska nu få flytta till ett nytt hem i San Francisco i USA.

Där slipper albinosälen förhoppningsvis undan elaka sälkamrater. Den nya sälparken tar nämligen enbart emot sälar med samma rödbruna päls som den ryske sälen har.

/
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Lägre inflation än väntat i Tyskland

Misstänkt börssvindlare släppt

En av de tre personer som sedan två veckor suttit häktade misstänkta för grova insiderbrott, med koppling till Stockholmsbörsen, har försatts på fri fot. Två av de totalt fyra misstänkta i härvan är kvar i häkte.

Oväder dränker grekisk stad i lermassor

Översvämningar, jordskred och lermassor. Under de senaste dygnen har stormen Elias dragit in med full kraft över de mellersta delarna av Grekland. Hårdast har staden Volos drabbats, där många av de över 140 000 invånarna bevittnat hur gator har förvandlats till floder och källare svämmat över.

Åtta personer gripna för vapenbrott

Åtta personer har gripits för brott mot vapenlagen i Norrköping. Vapentillslaget gjordes i en bostad i centrala delarna av stan under morgonen. Flera vapenliknande föremål hittades.

Tre pojkar anhållna för upploppen i Rosengård

Tre 15-åriga pojkar har anhållits misstänkta för inblandning i de våldsamma upploppen i Malmöstadsdelen Rosengård i början av september. Trion misstänks för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, skriver polisen på sin hemsida.

En död efter brand i bostad

En person har hittats död efter en kraftig brand i Vaggeryd, söder om Jönköping.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.