1 av 3
- Foto: Rose Bookbinder/AP/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Rose Bookbinder/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Rose Bookbinder/AP/SCANPIX

Över 700 gripna i New York

Polisen har gripit över 700 personer som blockerade körfälten på Brooklynbron i protest mot orättvisor i finanssystemet.


1500 demonstranter samlades i dag och gick mot Wall Street i New York. Rörelsen bakom demonstrationerna heter "Occupy Wall Street" och protesterar mot klyftor i samhället, krisstödet till bankerna och en hög arbetslöshet, skriver BBC.

När tåget nådde Brooklynbron ska flera demonstranter ha ställt sig i körfälten för att blockera trafiken. Ett tilltag som fick polisen att agera och över 700 demonstranter greps.

– Det är inte rättvist att vår regering stödjer stora företag framför att stödja folket, säger en demonstrant enligt BBC.

/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.