Onsdag 27 Okt
Stockholm

Marinsoldater försvarar demonstranterna i New York

Marinkårssoldater bär hem en död kamrat från Afghanistan.
1 av 4
Marinkårssoldater bär hem en död kamrat från Afghanistan. Foto: Steve Ruark / AP
2 av 4
Polisen har satt in hårdhandskarna mot demonstranterna i New Yorks affärskvarter.
3 av 4
Polisen har satt in hårdhandskarna mot demonstranterna i New Yorks affärskvarter. Foto: Louis Lanzano / AP
Aktionen har spridit sig till andra städer i USA, till exempel i Boston.
4 av 4
Aktionen har spridit sig till andra städer i USA, till exempel i Boston. Foto: JOSH REYNOLDS / AP

De grips av polisen - men nu kan Occupy Wall Street få oväntat skydd från arméveteraner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

Sedan cirka två veckor tillbaka har en park i New Yorks affärskvarter ockuperats av demonstranter. Till en början var det framför allt hackernätverket Anonymous som såg till att rörelsen fick uppmärksamhet, men på senare tid har fler och fler anslutit sig till aktionen.

Till helgen gav sig flera fackförbund in i demonstrationerna som på lördagen ledde till att över 700 greps av polis sedan trafiken blockerats på Brooklynbron.

NEW YORK. Hundratals demonstranter greps när Wall Street-ockupationen bredde ut sig över Brooklynbron i New York. På måndagen kom dock beskedet att aktionen får oväntat stöd - från veteraner ur marinkåren.

Det är på forumet Reddit som en marinveteran skrivit ett meddelande om hur han ska åka till Wall Street tillsammans med flera av sina gamla kollegor.

"Jag slogs inte för Wall Street, jag slogs för USA", skriver han.

Ex-soldaten har begett sig till New York tillsammans med 15 vänner och uppmanar alla med uniform att organisera sig när de väl är på plats. Tanken är att de ska vara i främsta ledet i kommande marscher.

"Vi svor alla en ed att upprätthålla och försvara konstitutionen i detta land. Det är vad vi kommer att göra. Hoppas vi ses där", skriver marinveteranen.

Det har dykt upp bilder på vad som ser ut som soldater vid demonstrationerna på Twitter men det är ännu oklart om bilderna tagits i New York eller i någon annan stad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela